Hidroizolarea acoperișului metalic cu hidroizolant poliuretanic lichid, care după aplicare formează membrană și strat de protecție poliuretanic-alifatic

MATERIALE NECESARE

ISOFLEX-PU 500 Hidroizolant poliuretanic, monocomponent, care după aplicare formează membrană

TOPCOAT-PU 720 Acoperire poliuretanică, alifatică, monocomponentă, elastică

EPOXYCOAT-AC: Amorsă epoxidică, bicomponentă, anticorozivă

60g/m² ȚESĂTURĂ POLIESTERICĂ Țesătură poliesterică, pentru armarea straturilor hidroizolante

FLEX PU-20/FLEX PU-40 Masticuri poliuretanice fără solvenți, pentru etanșarea rosturilor
 

APLICAREA

Pregătirea suportului

Suprafața de acoperit trebuie să fie:

  • Uscată și stabilă.
  • Fără materiale care împiedică aderența, de ex. praf, particule friabile, grăsimi etc.
  • Fără rugină sau coroziune care poate împiedica aderența.

În funcție de natura suportului, acesta trebuie pregătit prin periere, șlefuire, sablare, etc. După aceasta, suprafața trebuie curățată de praf.

 

Aplicare amorsă

EPOXYCOAT-AC este aplicat cu rola, pensula sau prin pulverizare în două straturi. Cel de-al doilea strat urmează după ce primul s-a uscat, dar nu mai târziu de 24 de ore. Consum: 150-200 g/m²/strat.

Aplicarea ISOFLEX-PU 500 se face în următoarele 24 de ore de la aplicarea amorsei.

De-a lungul marginilor, la intersecția acoperisului metalic cu elemente verticale (parapeți, capătul scărilor etc.), îmbinări ale conductelor de ventilație, îmbinări ale elementelor metalice, îmbinări de legătură între plăcile sau panourile metalice, șuruburi, îmbinări pe suport mai mari de 1 mm) se aplică masticurile poliuretanice pentru etanșare FLEX PU-20 sau FLEX PU-40, la 12-24 de ore după aplicarea amorsei epoxidice.

 

Aplicarea ISOFLEX-PU 500

Se recomandă armarea ISOFLEX – PU 500 cu țesătură poliesterică de-a lungul marginilor, la intersecția acoperișului metalic cu elemente verticale (parapet, capăt al scărilor), îmbinări ale conductelor de ventilație, îmbinări de elemente metalice, rosturi de îmbinare între foile sau panourile metalice.

De îndată ce stratul epoxidic EPOXYCOAT-AC se usucă, se aplică un strat de hidroizolant poliuretanic ISOFLEX-PU 500 de-a lungul îmbinărilor si, cât timp este încă proaspăt, se încorporează o bandă de țesătură poliesterică de 60 cm. După aceea ISOFLEX- PU 500 este aplicat în totalitate pe suprafața rămasă într-un singur strat. După 8 – 24 de ore, în funcție de condițiile meteorologice, se aplică al doilea strat de hidroizolant poliuretanic ISOFLEX-PU 500. După 8-24 de ore, în funcție de condițiile meteorologice, se aplică un al treilea strat în locurile în care s-a utilizat armătura pentru o acoperire completă.

Consum total de hidroizolant poliuretanic lichid ISOFLEX-PU 500: 1.0-1.5 kg/m², în funcție de suport.

ISOFLEX-PU 500 poate fi aplicat si cu adăugarea ACCELERATOR-5000. ACCELERATOR-5000 este un accelerator special pentru ISOFLEX-PU 500 care permite aplicarea acestuia la temperaturi scăzute sau în straturi mai groase. De asemenea, crește tixotropia și rezistența mecanică a ISOFLEX-PU 500.

 

Aplicarea acoperirii monocomponente, poliuretanică, alifatică, elastică, TOPCOAT-PU 720

Atât timp cât ultimul strat al membranei formate de hidroizolantul poliuretanic, lichid pentru terase, ISOFLEX-PU 500, s-a uscat, întreaga suprafață poate fi protejată cu stratul superior de acoperire poliuretanică alifatică TOPCOAT-PU 720. Acoperirea poliuretanică alifatică TOPCOAT-PU 720 se aplică cu rola în două straturi. Al doilea strat este aplicat în cruce în raport cu primul, după 4-24 de ore, în funcție de condițiile meteorologice.

Consumul de acoperire poliuretanică, alifatică, TOPCOAT-PU 720: 0.20-0.25 kg/m², în funcție de suport.

 

OBSERVAȚII

  • Consumul maxim de produs ISOFLEX-PU 500 nu trebuie să depășească 750 g/m² pe strat. Cu adăugarea de ACCELERATOR-5000 consumul pe fiecare strat nu trebuie să depășească 1.25 kg/m².
  • Consultați instrucțiunile pentru utilizarea în siguranță și măsurile de precauție înscrise pe ambalaj.
  • ISOFLEX-PU 500 poate fi aplicat atunci când temperatura ambiantă este de minm 5°C și în crestere, iar temperatura suportului este de minimum 3 grade peste punctul de rouă. Temperatura maximă de aplicare este de aproximativ 35°C. Temperaturile scăzute întârzie întărirea în timp ce temperatura ridicată accelerează întărirea. Valorile ridicate ale umidității pot afecta apectul final al membranei.